2 березня

Сирний хліб із в’яленими томатами

Сирний хліб із в’яленими томатами

Не дивно, що італійська кухня є найпопулярнішою в світі, адже це просто безодня смачних ідей. Цього разу ми пропонуємо спробувати італійську кухню у вигляді простого сільського сирного хліба із в’яленими томатами. Завдяки різним сирам, пікантним томатам та ароматним травам, цей хліб виходить дуже соковитим і незвичним на смак.

Отже, приступимо.

Нам знадобляться:

Сирний хліб із в’яленими томатами

  • 180 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 3 невеликих яйця;
  • 10 мл оливкової олії;
  • 30 мл 10 % вершків;
  • 200 г м’якої бринзи;
  • 100 г твердого сиру;
  • Спеції: базилік, майоран.

Сирний хліб із в’яленими томатами

Приготування:

  1. Змішуємо борошно і розпушувач.
  2. В окремому посуді ретельно збиваємо яйця, додаємо оливкову олію, молоко і ще трохи збиваємо.
  3. Твердий сир натираємо на мілкій тертці.
  4. Бринзу нарізаємо маленькими кубиками.
  5. Додаємо сир і спеції в яєчну суміш, добре перемішуємо і всипаємо борошно.
  6. Отриману масу викладаємо у посуд для випічки.
  7. Ставимо в духову шафу на 40-50 хвилин з температурою 180 °С. Час приготування залежить від вашої духовки, тому слідкуйте, щоб хліб не підгорів.

Готовий хліб можна нарізати великими шматками і подавати з білим вином.

Сирний хліб із в’яленими томатами