9 лютого

Зимовий суп з нутом і яловичиною

Зимовий суп з нутом і яловичиною

Пряний, густий і насичений - цей суп ідеальний для зимового сезону. Різноманіття спецій і основні нотки зіри надають йому неповторний пікантний смак. Пропонуємо приготувати його для недільного обіду або просто в будній день. Адже готувати цей суп зовсім не складно.

Інгредієнти:

Зимовий суп з нутом і яловичиною

  • яловичина - 300 грам
  • морква - 1 шт
  • болгарський перець - 1 шт
  • картопля - 2 шт
  • нут - 150 грам
  • томатна паста - 100 грам
  • вода 1.5 л
  • зіра (кумін) 0.5 ч.л., куркума 1 ч.л., суміш спецій «Вірменська» 1 ч.л., сіль за смаком

    Зимовий суп з нутом і яловичиною

    Приготування:

    1. Обов'язково замочуємо нут на ніч або як мінімум на 8 годин
    2. Ставимо варити нут і варимо 1 годину
    3. Потім додаємо нарізану на середні шматочки яловичину, сіль і варимо ще 15 хв
    4. Нарізаємо моркву на кубики і додаємо в суп. Варимо ще 10 хв
    5. Картопля ріжемо крупно і додаємо до інших інгредієнтів. Варимо ще 10 хв
    6. Ріжемо дрібно болгарський перець, додаємо в каструлю і варимо ще 10
    7. У самому кінці - томатну пастуі спеції, ще 5 хвилин і суп готовий!

      Обов'язково дайте настоятися супу як мінімум годину, тоді його смак стане досить густим і ароматним.

      Зимовий суп з нутом і яловичиною