21 січня

Гарбузовий суп

Гарбузовий суп

Як ви знаєте, ми дуже любимо цікаві страви з сезонних продуктів. Адже сезонні продукти доступні кожному і багаті на вітаміни. А ще любимо рецепти, які не займають багато часу, але результат здатний приємно здивувати. Цей гарбузовий суп повністю відповідає нашим критеріям — готується легко і просто з доступних продуктів. А смак ..ммм.. нікому не признавайтеся, що готувати його настільки просто :)

Гарбузовий суп

Інгрідієнти:

  • гарна оранжева гарбуза (ви можете взяти і жовту, але суп тоді не буде так ефектно виглядати) — 800 г м’якоті;
  • цибуля-порей — один великий пучок;
  • жменька смажених гарбузових зерняток;
  • копчене м’ясо з прожилками сала чи бекон — 100 г;
  • оливкова олія — 2 ст.ложки;
  • приправи і спеції: мускатный горіх (щіпка), суміш прованських трав (2 ч.л.), суміш перців «День і Ніч», сіль за смаком.

Приготування:

  1. В каструлі з товстим дном розігріваємо оливкову олію.
  2. Нарізаємо дуже мілко цибулю-порей, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо цибулю під кришкою 15 хвилин.
  3. Нарізаємо невеликими шматочками м’якіть гарбузи і додаємо до цибулі. Тушкуємо 5 хвилин.
  4. Додаємо приблизно 100 мл води і тушкуємо до готовості (гарбуза і цибуля мають стати зовсім м’якими).
  5. Далі за допомогою блендера перетворюємо гарбузу і цибулю в пюре, додаємо кип’яток (стільки, щоб добитися бажаної консистенції супу-пюре).
  6. Приправляємо спеціями.
  7. Перед подачею на стіл окремо для кожної порції обсмажуємо на сухій сковороді бекон і додаємо порційно разом із гарбузовими зернятками.

Смачного!

Гарбузовий суп