16 грудня

Запечена молода картопля зі спеціями та оливковим соусом

Запечена молода картопля зі спеціями та оливковим соусом

Це чудова сезонна страва, яка добре доповнить сімейний обід, або зустріч з друзями. Картопля виходить в міру пряною та гострою, з ніжною запеченою скоринкою. А легкий оливковий соус, на основі густого йогурту, прекрасно доповнить цю літню страву.

Інгридиєнти:

Запечена молода картопля зі спеціями та оливковим соусом

  • 1 кг. молодої картоплі
  • 70 мл. (+10 мл) оливкової олії
  • 200 гр. густого, натурального йогурту
  • 100 гр. чорних оливок, без кісточки (найкраще смакуватимуть грецькі)
  • приправи: сіль, суміш перців «Корида», солодка паприка,майоран, суміш «Середземноморська», сушений часник.

Запечена молода картопля зі спеціями та оливковим соусом

Приготування:

  1. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів.
  2. Ретельно миємо молоду картоплю. (Так, як запікати будемо не очищуючи від шкірки, нарізаючи товстими шматочками).
  3. Викладаємо картоплю в глибоке деко і ретельно перемішуємо з 70 мл. оливкової олії та спеціями (крім часнику).
  4. Добавляємо на дно дека трішки води, накриваємо фольгою і запікаємо 45 хвилин. Після, знімаємо фольгу і допікаємо картоплю ще 15 хвилин.
  5. Окремо готуємо оливковий соус: збиваємо йогурт додаючи 10 мл. оливкової олії, додаємо дрібно нарізані оливки, сушений часник, сіль та суміш трав «Середземноморські».
  6. Готову картоплю подаємо гарячою із смачним соусом.

Запечена молода картопля зі спеціями та оливковим соусом