28 березня

Брауні на темному пиві з чорним перцем

Брауні на темному пиві з чорним перцем

Брауні — десерт для справжніх поціновувачів шоколаду, а в запропонованому нами варіанті цей знаменитий десерт відкриває нові грані. Насиченого смаку чорного шоколаду, ніжної та злегка вологої текстури вдається досягти завдяки темному пиву та невеликій кількості чорного перцю. Ми рекомендуємо вам спробувати цю досконалість.

Брауні на темному пиві з чорним перцем

Інгрідієнти:

  • 180 г вершкового масла (кімнатної температури);
  • 200 г чорного шоколаду;
  • 120 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч.л разрыхлителя;
  • 40 г какао;
  • 3 яйця (кімнатної температури);
  • 200 мл Гіннесса (кімнатної температури);
  • Чорний перець..

Брауні на темному пиві з чорним перцем

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 180°С.
  2. Поки духовка розігрівається, розтоплюємо шоколад разом із вершковим маслом до рідкого стану. Краще це робити на водяній бані, але можна і за допомогою мікрохвильової печі. Тільки це потрібно робити у декілька етапів (по 20 секунд кожен), періодично перемішуючи шоколад, щоб він не підгорів.
  3. Далі змішуємо борошно (його краще просіяти), какао, розпушувач та цукор. Додаємо суху суміш до нашого шоколаду і вимішуємо за допомогою силіконової лопатки.
  4. Окремо збиваємо яйця до крутих піків (консистенція, що не розтікається) і додаємо до основної маси. Збиваємо міксером.
  5. Додаємо пиво і перемішуємо до шовковистої текстури з допомогою силіконової лопатки.
  6. Додаємо чорний перець. Найкраще його змолоти за допомогою млинка, щоб був крупний помел. Додаємо за смаком (зазвичай достатньо декілька щіпок).
  7. Отриману масу виливаємо у форму (висота тіста має бути близько 2-3 см) і ставимо в духовку на 25 хвилин. Рекомендуємо перевіряти готовність за допомогою дерев’яної палички, тому що час випікання дуже залежить ще й від духової шафи. Важливо, щоб серединка залишилась вологою – в цьому вся особливість десерту.
  8. Далі охолоджуємо брауні у формі, потім акуратно можна дістати та порізати на шматочки.

Брауні на темному пиві з чорним перцем